Begin 2019 – Behalen van teamdoelen met Scrum

Het Institute for ICT heeft mij gevraagd om het team Software Development te begeleiden bij het realiseren en afronden van zeven interne projecten (teamdoelen) met behulp van een agile techniek. Het ging daarbij om projecten op diverse gebieden:
– onderwijsvernieuwing
– verbetering van de studeerbaarheid van het lesprogramma
– interne afstemming tussen het management en het team

Kiezen van teamdoelen
De 7 projecten hadden de docenten zelf gekozen en als belangrijk aangegeven. Met andere woorden: het team had deze 7 projecten gekozen als teamdoel, en dus als belangrijk om te realiseren.

De opdracht aan mij
De opdracht aan mij was: Help ons op een Scrum-manier bij de realisatie van zeven interne projecten. Met andere worden: help ons deze teamdoelen te realiseren.

Mijn aanpak

Mijn eerste fysieke Scrum-Board werd een feit. Ik gebruikte brown paper, memo-plakkers en pen. En agile methodieken. Als aanjager, als motivator, als reflector, maar ook als luisterend oor bij lastige fases in de projectfases. Het einddoel was ‘getting things done’. Ik ben met de 7 ‘eigenaren’ aan de slag gegaan en samen hebben we gekeken wat nodig was. Voor het management heb ik regelmatig terug gekoppeld wat de ontwikkelingen waren.

Meer lezen over scrum en het behalen van team doelen?
Kijk alvast hier voor nuttige tools:
Tools voor team

Meer voorbeelden over mijn agile ervaring?
Ervaring > Scrum
– Agile voor efficiënte onderwijsontwikkeling


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *